Witamina E 10 ml, mieszanina tokoferoli

WITA003-E0010

Nowy produkt

Naturalna witamina E 10 ml, mieszanina aktywnych tokoferoli (alfa, gamma, beta, delta) pochodzenia roślinnego. Produkt wolny od GMO. 

INCI: Tocopherol

Więcej szczegółów

13,20 zł brutto

Więcej informacji

Witamina E to niezastąpiony dodatek do produktów do pielęgnacji ciała, zapobiegający utlenianiu lipidów i chroniący strukturę komórkową skóry przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.

Tokoferole w witaminie E chronią membrany komórkowe przed peroksydacją i atakami wolnych rodników, dzięki czemu witamina E zyskała miano "eliksiru młodości". Zalecana jest jako składnik kosmetyków przeznaczonych do ochrony skóry i włosów przed procesami utleniania.

Właściwości witaminy E:

Tokoferole wbudowują się w lipidowe warstwy ochronnej naskórka, zapobiegając jego wysuszaniu. Działają antyoksydacyjnie, ochronnie, szczególnie przeciw promieniom UV, a także sprzyjają formowaniu się kolagenu.

Witamina E jest doskonałym, wręcz niezbędnym dodatkiem do preparatów przeciwstarzeniowych. Pomaga wygładzić zmarszczki.

Tokoferol jest szczególnie cenny w połączeniu z witaminą C, z którą  wykazuje biologiczny synergizm - bez jej pomocy w zetknięciu z wolnymi rodnikami witamina E ulega rozkładowi do formy nieaktywnej, a dzięki obecności kwasu askorbinowego następuje regeneracja zasobów tokoferolu.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w większości kosmetyków naturalnych – chroni nierafinowane, zimnotłoczone oleje przed procesem jełczenia. Jest szczególnie przydatna w serum olejowych, oliwkach i kremach.

  • Jest popularnym składnikiem kosmetyków antyoksydacyjnych. Może być łączona z kwasem ferulowym, alfa-liponowym, glukonolaktonem, witaminą C, ekstraktem z zielonej herbaty, koenzymem Q10, hydrolatem oczarowym i innymi znanymi antyoksydantami.

  • Stosuje się ją w kosmetykach do cery dojrzałej, suchej, wrażliwej, naczyniowej, normalnej – w maskach, kremach, serum, kremach pod oczy, mleczkach, tonikach, piankach itd.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu.

  • Jest popularnym składnikiem regenerujących kosmetyków po paznokci.

  • Stosuje się ją w kosmetykach do pielęgnacji włosów – w maskach, odżywkach, mgiełkach, wcierkach i serum, ale też w szamponach.

Zalecane dozowanie: 1-5%

Opakowanie 10 ml.

Opinie

Napisz opinię

Witamina E 10 ml, mieszanina tokoferoli

Witamina E 10 ml, mieszanina tokoferoli

Naturalna witamina E 10 ml, mieszanina aktywnych tokoferoli (alfa, gamma, beta, delta) pochodzenia roślinnego. Produkt wolny od GMO. 

INCI: Tocopherol

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: