Wodorotlenek potasu (KOH) do wyrobu mydła, czysty 1000 g Zobacz większe

Wodorotlenek potasu (KOH) 1000 g czysty, do wyrobu mydła

WOPO-1000

Nowy produkt

Wodorotlenek potasu (potaż) jest niezbędnym składnikiem do wyrobu mydła w paście i w płynie - mydła potasowego. Powoduje zmydlenie tłuszczów, tworząc mydło. Bywa również wykorzystywany do regulacji pH w produktach kosmetycznych. Czystość > 90%. Opakowanie 1000 g.

STANLAB

Więcej szczegółów

15,00 zł brutto

Więcej informacji

Wodorotlenek potasu jest silną, nieorganiczną zasadą, łatwo rozpuszczalną w wodzie. Jest popularnym składnikiem wykorzystywanym w różnych branżach przemysłu i spotykamy się z nim na co dzień. Jest na przykład w bateriach alkalicznych. Powszechnie dodaje się go do żywności - jako regulator pH, środek zagęszczający, stabilizator (np. produkty przetworzone, oleje, margaryny, dżemy, czekolady, pieczywo, produkty dietetyczne, odżywki dla dzieci i niemowląt.). W produktach spożywczych oznaczany jest symbolem E525.

Ma właściwości lecznicze i służy do produkcji leków. Umożliwia w łatwy sposób diagnozowanie infekcji grzybiczych. Bywa używany do rozpuszczania brodawek i zgrubiałego naskórka, także pod postacią mydła. Jest również uniwersalną substancją czyszczącą i składnikiem różnych środków czyszczących używanych w domu.

W produktach kosmetycznych stosowany bywa jako regulator pH. Jest składnikiem preparatów do depilacji, modelowania włosów, usuwania skórek wokół paznokci. Wykorzystywany jest również do produkcji miękkiego mydła potasowego pod postacią pasty.

Przepisy na mydła potasowe znajdziesz tu :)

Uwaga! Wodorotlenek potasu jest substancją silnie żrącą. W kontakcie ze skórą może powodować poważne poparzenia. Dlatego przy obchodzeniu się z nim należy zachować szczególne środki ostrożności. W zetknięciu z wodą reaguje wydzielając znaczne ilości ciepła.

Przechowywanie: Wodorotlenek potasu powinien być przechowywany w opakowaniach hermetycznych, plastikowych i szklanych, ponieważ łatwo wchłania wodę z powietrza i może reagować z metalami. Należy przechowywać w miejscu suchym, niedostępnym dla dzieci i zwierząt.

Opakowanie zawiera 1000 g produktu.

Opinie

Napisz opinię

Wodorotlenek potasu (KOH) 1000 g czysty, do wyrobu mydła

Wodorotlenek potasu (KOH) 1000 g czysty, do wyrobu mydła

Wodorotlenek potasu (potaż) jest niezbędnym składnikiem do wyrobu mydła w paście i w płynie - mydła potasowego. Powoduje zmydlenie tłuszczów, tworząc mydło. Bywa również wykorzystywany do regulacji pH w produktach kosmetycznych. Czystość > 90%. Opakowanie 1000 g.

STANLAB

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: