Olej migdałowy 100 ml Zobacz większe

Olej migdałowy 100 ml

O003-MI0100

Nowy produkt

Olej migdałowy uzyskiwany z owoców migdałowca. Rafinowany - oczyszczony. Opakowanie 100 ml.

INCI: Prunus amygdalus dulcis oil

Więcej szczegółów

8,50 zł brutto

Więcej informacji

Olej ze słodkich migdałów jest wybitnym środkiem do zmiękczania i odżywiania skóry. 

Olej roślinny ze słodkich migdałów posiada właściwości łagodzące. Jest nieoceniony w pielęgnacji skóry podrażnionej. Bogaty w witaminę A i E, uruchamia odnowę komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo wrażliwej skóry noworodków.

Olej migdałowy polecany jest szczególnie do skóry suchej i starzejącej się. Jest on neutralny, nie powoduje uczuleń ani podrażnień. Może być stosowany w celach kosmetycznych do wcierania w skórę twarzy, nawet samodzielnie, bez dodatków. Odmładza skórę i nadaje jej ładny wygląd.

Olej ze słodkich migdałów działa jak naturalny emolient, wygładzając oraz nawilżając skórę. Łatwo się wchłania, co sprawia, że nie pozostawia na skórze tłustego filmu, jednocześnie spełniając funkcje ujędrniające. Stosuje się go również do pielęgnacji skóry problematycznej – działa nawilżająco oraz ochronnie.

Zastosowanie

Olej ze słodkich migdałów można stosować zarówno samodzielnie, jak i do wyrobu bardziej złożonych kosmetyków. Samodzielnie może być używany do masażu, podczas którego doskonale się sprawdza dzięki swojej konsystencji oraz zawartości witamin i minerałów. Stosuje się go również w roli oleju bazowego w balsamach. Dzięki właściwościom zmydlającym nadaje się jako składnik luksusowego mydła.

Opakowanie 100 ml.

Opinie

Napisz opinię

Olej migdałowy 100 ml

Olej migdałowy 100 ml

Olej migdałowy uzyskiwany z owoców migdałowca. Rafinowany - oczyszczony. Opakowanie 100 ml.

INCI: Prunus amygdalus dulcis oil

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: