Olej z pestek malin nierafinowany 30 ml Zobacz większe

Olej z pestek malin 30 ml nierafinowany

O011-MA0030

Nowy produkt

Olej z nasion malin, tłoczony na zimno, nierafinowany, czysty, bez żadnych dodatków 30 ml.

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Więcej szczegółów

15,99 zł brutto

Więcej informacji

Olej malinowy - właściwości

Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, co stanowi idealną kombinację dla ludzkiej skóry. Jest silnym wymiataczem wolnych rodników, ze względu na wysoką zawartość flawonoidów, tokoferoli i karotenoidów.

Charakteryzuje się bardzo dobrymi właściwościami przeciwzapalnymi, lepszymi niż oleje z awokado, pestek winogron, orzechów laskowych czy kiełków pszenicy. Jest pomocny nawet w zapaleniu dziąseł, a także w wysypce, wyprysku oraz różnorodnych defektach skórnych. Idealny w walce z trądzikiem.

Olej z nasion malin poprawia miękkość i gładkość skóry, przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty przez nią wilgotności. Zwiększa ochronę antyoksydacyjną skóry, przyczyniając się do poprawy jej wyglądu. Szczególnie polecany do skóry suchej, starzejącej się, z problemami, a także w olejkach do masażu, ze względu na głęboką penetrację i ochronę.

Wyjątkową cechą oleju z nasion malin jest bardzo silne działanie ochronne przed szerokim spektrum promieniowania UV, SPF pomiędzy 28 a 50.

Olej z nasion malin - zastosowanie

Wysoka odporność na utlenianie (o czym decyduje duża zawartość kwasu elagowego, chroniącego olej przed jełczeniem, a ludzką skórę przed wolnymi rodnikami) czyni go idealnym olejem do balsamów do ust, maści i innych produktów. Dodatek oleju z nasion malin zwiększa trwałość innych olejów i tłuszczów kosmetycznych. Olej z pestek malin bardzo dobrze sprawdza się w pielęgnacji dziąseł, może być stosowany w pastach do zębów.

Opakowanie 30 ml.

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: