Skwalan oliwy z oliwek 15 ml Zobacz większe

Skwalan oliwy z oliwek 15 ml

O013-SKO0015

Nowy produkt

Skwalan roślinny 100% z oliwek 15 ml.

INCI: Squalane

Więcej szczegółów

9,90 zł brutto

Więcej informacji

Skwalan to stabilna, odporna na jełczenie forma skwalenu. Charakteryzuje się naturalnym powinowactwem do skóry i działa doskonale jako naturalny środek zmiękczający i łagodzący, tworzy barierę ochronną. Jest prekursorem produkcji istotnych lipidów i kluczowym elementem w utrzymaniu młodej skóry. Opóźnia powstawanie zmarszczek poprzez zapobieganie utracie wilgoci, stymuluje odbudowę zdrowych komórek skóry, przez co przywraca skórze sprężystość i elastyczność, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Jest niemal niezbędnym składnikiem preparatów przeznaczonych do leczenia egzemy, łuszczycy, suchej, swędzącej i uszkodzonej skóry. Leczy spierzchniętą, przesuszoną i popękaną skórę.

Skwalan jest jednym z najbardziej cenionych naturalnych emolientów. Jest idealnym składnikiem dla luksusowych produktów do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. 

Skwalan często poleca się w przypadku różnorodnych dolegliwości skórnych (łuszczyca, egzema, przesuszona i swędząca skóra), przy zniszczonych włosach, suchej skórze głowy, łamliwych paznokciach, również w produktach zapobiegających nadmiernemu starzeniu się skóry i redukujących zmarszczki, w produktach nawilżających, do pielęgnacji włosów, ust i paznokci.

Ma tożsame właściwości ze skwalenem ale jest bardziej stabilny, odporny na jełczenie, co czyni z niego idealny składnik dla wysokiej jakości preparatów kosmetycznych. Skwalan z oliwy to bezbarwny, bezzapachowy i bezsmakowy tłuszcz o lekkiej konsystencji. Doskonale smarowny, szybko się wchłania dając jedwabistą i gładką teksturę skóry. Rozpuszcza się w innych tłuszczach, cyclometikonie, nierozpuszczalny zaś jest w wodzie i alkoholu. Łatwo wnika w skórę. Odpowiedni dla każdego rodzaju skóry.

Skwalan jest naturalnie wytwarzany w ludzkim organizmie. Jednak od 25 roku życia jego poziom w ludzkim sebum (łoju) zmniejsza się stopniowo. Dlatego też jego stosowanie po 25 roku życia znacząco poprawia kondycję skóry.

Zastosowanie:

  • Stosowany jest w kosmetykach pielęgnacyjnych do zmiękczania skóry, redukowania zmarszczek, nawilżania skóry, przyśpiesza gojenie uszkodzeń skóry (małe rany, zadrapania).

  • Skwalan wspomaga rozprowadzanie kosmetyków.

  • Skwalan może być stosowany codziennie na twarz i delikatne miejsca wokół oczu, szyję i ręce oraz tam, gdzie Twoja skóra potrzebuje rewitalizacji.

  • Sprawdza się jako składnik kremów ochronnych na zimę, lotionów, pomadek do ust.

  • Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany nawet w stężeniu 100%.

Opakowanie 15 ml.

Opinie

Napisz opinię

Skwalan oliwy z oliwek 15 ml

Skwalan oliwy z oliwek 15 ml

Skwalan roślinny 100% z oliwek 15 ml.

INCI: Squalane

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: