Alkohol cetylowy 50 g Zobacz większe

Alkohol cetylowy 50 g

ALCE-0050

Nowy produkt

Alkohol cetylowy 50 g

INCI: Cetyl Alcohol 

Więcej szczegółów

4,00 zł brutto

Więcej informacji

Alkohol cetylowy - niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tzw. tłusty. Nie należy go stosować na skórę w stanie czystym, gdyż może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), dzięki czemu kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy.

Emulgator W/O, składnik umożliwiający powstanie emulsji, zwiększa lepkość kosmetyku. Jest zatem chętnie używany do zagęszczania, zwiększenia lepkości i poprawy spójności kosmetyków (także bezwodnych). Używany jest również jako koemulgator, stabilizator piany i składnik o działaniu nawilżającym. 

Jest to bardzo dobrze przebadana pod względem bezpieczeństwa substancja, od dawna stosowana w kosmetyce.

Opakowanie 50 g.

Opinie

Napisz opinię

Alkohol cetylowy 50 g

Alkohol cetylowy 50 g

Alkohol cetylowy 50 g

INCI: Cetyl Alcohol 

26 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: